subsidie zonnepanelen 2014

Posted by .

Zonnepanelen worden steeds populairder. Dit komt niet alleen doordat we met zonnepanelen milieubewust bezig zijn, maar mede door het feit dat we subsidie krijgen op zonnepalen op het plaatsen en gebruiken daarvan. Energie, stroom, is een van de grootste kostenposten in het huishoudelijke leven en met zonne-energie is daar veel geld op te besparen. Met name door de subsidies is het uitermate aantrekkelijk om te investeren in zonnepanelen.


Subsidie zonnepanelen

De Nederlandse regering heeft in 2012 besloten de verduurzaming van Nederland te stimuleren, onder andere door daarvoor geld vrij te maken en mensen te gaan belonen middels subsidies voor het aanschaffen van zonnepanelen. In 2012 en 2013 hebben veel mensen hiervan gretig gebruik gemaakt en is er in totaal ruim 50 miljoen euro uitgekeerd aan particulieren. In 2012 was er 22 miljoen euro beschikbaar, terwijl er voor 2013 30 miljoen euro beschikbaar was. Beide potjes zijn op dit moment echter helemaal tot op de bodem toe leeg.

Concreet betekent dit dat er meer dan 85.000 huishoudens een subsidieaanvraag hebben ingediend voor zonnepanelen. Oorspronkelijk zou deze regeling lopen tot minimaal 28 december 2013, echter reeds in augustus 2013 was de pot voor subsidie op zonnepanelen leeg. Aan de ene kant betekent dit natuurlijk dat zonnepanelen uiterst populair zijn, maar aan de andere ook dat de overheid hier een behoorlijke inschattingsfout heeft gemaakt.


Hoogte van de subsidie

Voor 2012 en 2013 heeft de overheid een limiet per installatie vastgesteld van € 650,00. Dat betekent dat een aanvrager maximaal € 650,00 voor de aanleg van zonnepanelen zal kunnen ontvangen. Bij kleine(re) installatie kan dat bedrag naar rato lager uitvallen.

Subsidie zonnepanelen 2014

Ondanks het feit dat veel mensen nog geen zonnepanelen hebben aangeschaft is er nog helemaal niks over te zeggen of de Rijksoverheid in 2014 opnieuw komt met een subsidieregeling voor zonnepanelen. Er is nog helemaal niks over bekend of er nog een subsidie op zonnepanelen komt in 2014 of 2015, en ook niet in welke vorm dat dan eventueel zou kunnen zijn.

Zoals het op dit moment lijkt, zal de overheid de subsidie op zonnepanelen in 2013 helemaal stoppen. Dit hoeft echter nog niks te betekenen, want ook in 2003 is er als eens een zonnepanelen subsidie stopgezet en na korte tijd toch weer hervat.

Zonnepanelen zonder subsidie

Ook zonder subsidie zijn zonnepalen absoluut aantrekkelijk. Naast het feit dat zonnepanelen goed zijn voor de verduurzaming van ons land leveren ze ook nog eens goedkopere energie dan we gewend zijn. Met subsidie wordt dat natuurlijk nog vele malen aantrekkelijk.

4 Responses to “subsidie zonnepanelen 2014”

 1. pierik

  Graag zou ik informatie willen over subsidie van zonnepanelen. Gaat het nu wel of niet door in 2013/2014? Met vrgr fam.pierik

  Beantwoorden
 2. Zonnepanelen Veluwe

  De 15 procent subsidie op het materiaal is voor het jaar 2013 inderdaad ten einde. Met de tijdelijke verlaging van de BTW van 21 naar 6 procent genieten potentiele kopers nog wel van 15% btw-korting op de arbeid. Zoals het er uitziet zal per 1 maart 2014 deze weer naar 21% gaan. De installatiekosten zijn doorgaans zo’n 25% van de systeemprijs, waardoor een gemiddeld compleet geïnstalleerd systeem nu bijna 5% goedkoper wordt. Investeren op dit moment blijft z’n voordelen behouden.

  Beantwoorden
 3. H.Nijstad

  Hallo
  Is het mogelijk om in 2014 subsidie aan te vragen voor zonnepanelen?
  Het gaat om een zakelijke plaatsing.
  Groet H.Nijstad

  Beantwoorden
 4. WR Fortunati

  Goede middag,

  Vraagje, ik ben de subsidie die werd verstrekt in het jaar 2013 misgelopen, maar heb toch zonnepanelen aangeschaft. Ook al is het mij bekend dat er door het Rijk (nog geen) subsidie wordt gegeven in 2014 kom ik dan alsnog in aanmerking voor een bedrag uit de subsidiepot??
  BvD,
  WR Fortunati

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>