zonnepanelen robot

Posted by .

U heeft een offerte opgevraagd voor het plaatsen van zonnepanelen, de offerte is daarna verzonden naar de juiste instanties om de subsidie zonnepanelen te ontvangen van de overheid en om vervolgens over te gaan tot het plaatsen van de zonnepanelen. Wanneer u uiteindelijk de subsidie zonnepanelen heeft ontvangen van de overheid en u de offerte heeft bevestigd zullen de zonnepanelen geplaatst worden. Na plaatsing dient u de daadwerkelijke werkorder aan de overheid te overhandigen waardoor men een bevestiging heeft dat het subsidie zonnepanelen bedrag besteed is aan het plaatsen van de zonnepanelen, tenslotte is het subsidiebedrag zonnepanelen ook om deze doeleinden aan u verstrekt.

Wanneer de zonnepanelen eenmaal geplaatst zijn is het verhaal nog niet geheel over, tenslotte moeten de zonnepanelen ook onderhouden worden. Wanneer men met schone zonnepanelen werkt zullen de zonnepanelen ook schoongehouden moeten worden voor het beste rendement. Vandaag de dag heeft men een schoonmaakrobot die de zonnepanelen perfect schoonmaakt, de robot lijkt op een zogenoemde robotstofzuiger. De robot zelf kan niet altijd zijn werk doen en is afhankelijk van de weersomstandigheden, wanneer de robot de beste weersomstandigheden heeft kan hij ruim 100 vierkante meter aan zonnepanelen schoonmaken. De robot zelf werkt zelf ook op zonnepanelen waardoor men logischerwijs ook op de robot subsidie zonnepanelen zou moeten kunnen krijgen. Wanneer men de zonnepanelen niet goed zou schoonmaken zou het rendement met ruim 7000 euro per megawatt afnemen, juist om dit energieverlies tegen te gaan, het hoogste rendement te behalen en het feit dat de robot zelf op zonnepanelen werkt, tenslotte heet de subsidie niet voor niks subsidie zonnepanelen.


Toch is de praktijk in Nederland anders, de overheid verschaft namelijk geen subsidie zonnepanelen op het onderhoud van zonnepanelen. De overheid verschaft tot op heden enkel zonnepanelen subsidie op het plaatsen en vervangen van zonnepanelen en deze subsidiepot is veelal na driekwart van het jaar al leeg. Doordat de subsidiepot al zo snel leeg is zal het naar alle waarschijnlijkheid ook niet snel gebeuren dat de overheid zal besluiten om de zelfde zonnepanelen subsidiepot te laten gebruiken voor het onderhoud van de zonnepanelen. In andere landen zoals Duitsland en Frankrijk verschaft men wel subsidie op het onderhouden van de zonnepanelen, deze landen stellen ten opzichte van Nederland echter wel veel grotere subsidie potten beschikbaar voor de subsidie zonnepanelen. Voor Nederland zijn er tot op heden geen signalen dat de overheid de zonnepanelen subsidie zal uitbreiden en het onderhoud zal dan ook geheel voor eigen rekening van de eigenaar komen.

One Response to “zonnepanelen robot”

  1. Parvinder

    Voor ons project van Transitie Roermond heebbn we contact met de provincie. Er komt een vervolg vanaf mei met ook 1000 euro subsidiemogelijkheid voor woningeigenaren. En wellicht ook een leenmogelijkheid.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>