Zonnepanelen Subsidie Europa

Posted by .

Niet alleen Nederland investeert fors in het aanbrengen van zonnepanelen op woningen, een groot gedeelte van Europa heeft de laatste jaren forse investeringen gedaan in zonnepanelen. Een overgroot gedeelte van Europa verstrekt hierom subsidies aan particulieren voor het realiseren van zonnepanelen op de woningen. Echter verstrekt Europa naast de particulieren subsidies ook grote subsidies voor zonnepanelen aan energiemaatschappijen en overige bedrijven die willen investeren in zonne-energie. Europa zet hiermee grootschalig in op het verstrekken van subsidies op zonnepanelen, Europa helpt hiermee zijn onderliggende landen met het subsidiëren hiervan. Niet alle landen in Europa zetten grootschalig in op het plaatsen van zonnepanelen, Europa stelt hiervoor geen harde eisen op aan deelnemende landen. Een groot deel van de budgeten van Europa zijn dan ook bedoeld om andere landen te voorzien van subsidies die deelnemen aan de desbetreffende projecten, in dit geval dus het subsidiëren van zonnepanelen. Zonnepanelen Subsidie Duitsland

Duitsland is één van de grootste Europese landen die op grote schaal mee doen aan het verstrekken van subsidie op zonnepanelen. Duitsland is ooit begonnen in samenwerking met Europa om enkel en alleen particulieren te voorzien van subsidies voor het plaatsen van zonnepanelen. Ondertussen doet Duitsland meer, naast het plaatsen van zonnepanelen verstrekt Duitsland op dit moment ook subsidies voor de opslag van overtallige zonnepanelen energie. Zonnepanelen Subsidie Vlaanderen

Vlaanderen kent een unieke manier van subsidie verstrekken op het plaatsen van zonnepanelen. Subsidie verstrekken op zonnepanelen in Vlaanderen gaat doormiddel van de uitgifte van zogenoemde groene stroom certificaten door de overheid. Een netbeheerder kan dan in Vlaanderen deze certificaten opkopen van de particulier wanneer de zonnepanelen aangesloten worden op het door hun beheerde net. Hiermee vormt deze wijze een indirecte subsidie op zonnepanelen in Vlaanderen. Ook zijn er binnen Vlaanderen een aantal gemeentes die het plaatsen van zonnepanelen actief stimuleren door het direct afgeven van premies op de plaatsing van zonnepanelen.

Overige Europa

In Europa zijn er vele landen die doen aan subsidie zonnepanelen doormiddel van de stimulatie door Europa zelf. Toch verschillen alle regels en wetten binnen Europa van elkaar voor de verstrekking van subsidie zonnepanelen.

In sommige landen zijn de subsidie zonnepanelen maatregelen intens populair en in andere Europese landen maakt men amper gebruik van de regelingen. Naast het feit dat de meeste Europese landen ondertussen mee doen aan de regelingen zijn veel overheden wel bezig met het beperken van de subsidie zonnepanelen sinds de crisis is toegeslagen.